Voor de Watertaxi in Rotterdam heeft Conbustaal een nieuw dok gemaakt. In dit dok wordt het onderhoud aan de watertaxi’s gedaan. Dit dok bestaat uit twee delen, een drijvend ponton met daarop het casco van een loods. Het dok is voorzien van een lift, die de boten als het ware uit het water schept. Aan de voorzijde van het ponton is een grote deur, wanneer de lift op de onderste stand staat kan een boot naar binnen varen, daarna treed de lift in werking en tilt de boot uit het water. Op deze manier kan men droog aan de boten werken. Dit dok is met 16×10 meter iets groter dan zijn voorganger, welke wij in het verleden ook hebben mogen maken. 

Ponton en constructie zijn in onze werkplaats in Zevenbergen gemaakt. Het ponton is in delen naar onze vestiging in Langeweg getransporteerd. Daar is het ponton in elkaar gezet en later te water gelaten in de Mark. De constructie is verzinkt en daarna in Langeweg op het ponton gemonteerd. Voordat het ponton naar Rotterdam gesleept kon worden is er circa 150 ton zand als ballast in de twee ruimen gepompt. Dit zorgt voor stabiliteit en diepgang. 

Het geheel is verzorgd door Conbustaal, de opdracht voor de engineering is aan ADS-Ertner gegund, ons vast engineering-bureau. 

 

Specificaties:
Gewicht : 37 ton
Afmetingen ponton : 16000x10000x3300
Afmetingen constructie : 16000x10000x4000
Applicatie : Onderhoud watertaxi's