Oprichting van Conbustaal is op 30-06-2016 een feit. Conbustaal, dat staat voor Constructie Buchinhoren Staalbouw is een bedrijf dat initieel is opgericht door A. Buchinhoren-Ketelaar. Nadat bekend werd dat zowel Rinus Buchinhoren als Thomas Buchinhoren, het gelijknamige bedrijf Buchinhoren Weg- en Waterbouw moesten verlaten wegens onenigheid in de toenmalige directie, hebben de heren Conbustaal overgenomen van A. Buchinhoren. Gezien de toekomst is T. Buchinhoren de formele eigenaar/directeur.

Een klein stukje historie;

J. Buchinhoren heeft in 1950 het bedrijf Buchinhoren Staalbouw B.V. opgericht. Destijds kleinschalig begonnen en vooral actief als hoefnagelsmid. Na een lange tijd van zelfstandig te zijn geweest is in 1963 begonnen met het produceren van staalconstructies. De eerste grote opdracht was in Breda, het vervaardigen van een groot hallencomplex. Het complete complex bestond uit 400 ton diverse lengtes stalen profielen en spanten. Voor in deze tijd was dit een serieuze klus. In 1985 heeft J. Buchinhoren zijn stokje overgedragen aan M.J. Buchinhoren. Onder leiding van M.J. Buchinhoren is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip dat bekend werd in de gehele omgeving. Het pand waarin het bedrijf zat is meermaals vergroot om de capaciteiten aan te kunnen. Een aantal grote projecten die Buchinhoren Staalbouw heeft mogen uitvoeren;

  • Noord-Zuid Lijn, Amsterdam
  • Kruisplein, Rotterdam
  • Britisch School, Voortschoten
  • Forum, Groningen
  • Veerse poort, Middelburg
  • Zoetermeer stadslijn, Zoetermeer

In 2012 heeft dhr. Buchinhoren zijn B.V. verkocht om de voortgang van het bedrijf te waarborgen. Dit wegens een samenloop van omstandigheden, maar vooral gebrek aan opvolging. In de vorm van een investeringsmaatschappij en geleidelijke overgang van aandelen dacht men hier een goede opvolger in hebben gevonden. M. Van der Zanden zou de toekomst van Buchinhoren Staalbouw B.V. in stand gaan houden. Helaas hebben veel branchegenoten, leveranciers, en klanten het tegenovergestelde mee moeten maken. Buchinhoren Staalbouw is wegens wanbeleid in staat van surseance belandt. Na enig sinds hoopgevende resultaten in deze periode, bleek achteraf wederom een wanprestatie te zijn geleverd door van der Zanden, met een faillissement als gevolg. Daar waar M.J. Buchinhoren 40 jaar voor heeft gewerkt, is in slechts een paar jaar volledig afgebroken.

Sinds 2003 had Buchinhoren Staalbouw een interne afdeling civiele bouw opgericht. Deze werkzaamheden vonden in het begin plaats in Moerdijk, maar al snel werd dit pand te klein en zijn de werkzaamheden verplaats naar een pand in Zwijndrecht. Hier hebben de werkzaamheden tot 2014 plaats gevonden. In 2014 heeft van der Zanden hier een opzich zelf staande B.V. van gemaakt; Buchinhoren Weg- en Waterbouw. Onder andere deze beslissing heeft ervoor gezorgd dat Buchinhoren Staalbouw in een negatieve vicieuze spiraal terecht kwam. Het faillissement heeft persoonlijk een hoop schade aangericht bij M.J. Buchinhoren, zowel materieel, als immaterieel. Uiteindelijk was er dan ook geen samenwerking meer mogelijk tussen Van der Zanden en dhr. Buchinhoren. Omdat Van der Zanden de hele ”Buchinhoren” groep in bezit had, kwam zijn rol als directeur van Buchinhoren Staalbouw te vervallen, en heeft hij zijn rol als directeur van Buchinhoren Weg- en Waterbouw voort gezet, slechts voor korte duur, want na 1 week kwam hij erachter dat er geen plaats meer was voor hem in de staalwereld. Hij had immers iedereen en alles al een keer voorgelogen. In deze week heeft hij wel nog ontslag aangevraagd, en uiteindelijk ook toegekend aan M.J. Buchinhoren en T. Buchinhoren.

Conbustaal heeft dan ook geen enkele affiniteit met Buchinhoren Weg- en Waterbouw.

Omdat het pand waarin Buchinhoren Staalbouw zat, persoonlijk eigendom is van M.J. Buchinhoren, was de keuze om verder te gaan dan ook eenvoudig. Wij hopen dat u het debacle los van Conbustaal en daarmee de heren Buchinhoren kan zien, daar waar wij er simpelweg niks tot nauwelijks iets mee te maken hebben gehad. Laat staan dat we er iets aan hebben kunnen doen.

Conbustaal is een bedrijf wat zich met name richt op de koop- verkoop – en productie van staal in de ruimste zin van het begrip. Om dit van aanvraag tot realisatie van product goed te laten verlopen beschikt Conbustaal hier over de juiste kennis binnen het bedrijf. Kwaliteit, maatwerk en goede service staan hoog in het vaandel bij Conbustaal. Deze kwailteit kunnen wij bieden door strikt volgens de normen te werken, hierdoor is niet alleen kwaliteit gewaarborgd, ook geeft dit vertrouwen over het verloop van het werk. Bij het verwerven van opdrachten speelt de prijs/kwaliteitverhouding een belangrijke rol. Het bedrijf doet dan ook geen concessies om een bepaalde opdracht te krijgen. Het eindproduct is perfect en daar behoort een bepaald prijskaartje bij. Inleveren op het kwaliteitsniveau om een lagere prijs te realiseren past niet in onze bedrijfsfilosofie

 

Rinus Buchinhoren,

Thomas Buchinhoren.